Splošni pogoji poslovanja

 

Podatki o podjetju

Podjetje je bilo ustanovljeno z namenom, da tekmovalcem, najzahtevnejšim rekreativnim športnikom in vsem športno aktivnim posameznikom ponudi kakovostna in funkcionalna športna oblačila ter vrhunsko športno opremo. Ekipo sestavljamo ljudje, ki smo predani športu, v njem uživamo, z njim rastemo – šport je naš življenjski stil.

Športna zgodba je začela pisati švedska blagovna znamka funkcionalnih športnih oblačil za trening in prosti čas CRAFT. Skandinavska znamka, znana predvsem po vrhunskem športnem perilu, v svojih bogatih kolekcijah ne pozabi na kolesarje, tekače, smučarje tekače, pohodnike in pa tudi tiste, ki svojo telesno kondicijo nabirajo v telovadnicah in fitnes centrih. Ponudbo oblačil nadgrajujejo in dopolnjujejo še: angleška blagovna znamka športne obutve INOV-8, ki navdušuje najzahtevnejše gorske in gozdne tekače ter tiste, ki se redno ukvarjajo s cross fit in drugimi indoor aktivnostmi, znana španska blagovna znamka BUFF ®, ki je pred dvema desetletjema naredila revolucijo z multifunkcionalnimi rutami oz. trakovi, danes pa v svoji bogati kolekciji ponuja najrazličnejša modna in športna pokrivala za vse letne čase ter ameriška blagovna znamka stekleničk NALGENE, ki se od  konkurence razlikuje po tem, da so vsi njihovi izdelki narejeni v ZDA in tudi po dolgotrajni uporabi ne puščajo.

Na zmagovalnem podiumu se vedno najde prostor za vrhunske blagovne znamke, zato si bomo prizadevali, da bo ponudba iz leta v leto bogatejša in bo športnim entuziastom na enem mestu na voljo najboljša športna ponudba.

 

   1. Splošne informacije

 

Splošni pogoji spletne trgovine mojsport.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje in veljajo za prodajo blaga, objavljenega na spletni strani mojsport.si spletni trgovini podjetja PODIUM d.o.o., Litostrojska 44F, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju PODIUM). Z uporabo spletne trgovine mojsport.si, se kot uporabnik strinjate, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji poslovanja, ter da se z njimi v celoti strinjate. Velja, da z oddajo naročila v spletni trgovini, v kakršni koli obliki v celoti sprejemate te splošne pogoje poslovanja.

 

    2. Naročanje blaga (potek nakupa)

 

Ponudba mojsport.si spletne trgovine, se zaradi narave poslovanja spreminja hitro in pogosto. Ob registraciji v sistem mojsport.si, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. 

Nakup preko spletne trgovine mojsport.si je možen brez registracije, ko uporabnik lahko uporabi način »Hiter nakup« ali z registracijo na naši spletni strani.

 

Ko uporabnik izbere želeni izdelek, ga enostavno prenese v voziček s klikom na gumb »Dodaj v voziček«. Ko je artikel v vozičku, sistem izpiše celoten strošek nakupa, skupaj s stroški dostave in ponudi 2 možnosti:

 

 •          Zaključek nakupa, s klikom na gumb »Na blagajno«
 •          Nadaljevanje nakupa, s klikom na gumb »Nadaljuj z nakupom« 

 

Po kliku na gumb »Voziček« sistem izpiše povzetek oz. vsebino nakupovalnega vozička. Tukaj lahko uporabnik spreminja količino artiklov, ki jih želi kupiti ali jih izbriše iz nakupovalnega vozička. V tej rubriki lahko uporabnik uveljavlja tudi veljavne kupone in sicer z vpisom kode, ki jo najde na samem kuponu. Kuponi se med seboj ne seštevajo, uporabi se lahko samo en kupon. Darilo prodajalca brezplačna MOJšport majice se ne smatra kot kupon. Če pride do zlorabe, bomo primorani naročilo preklicati.  

 

S klikom na gumb »Na blagajno«, uporabnik nadaljuje z nakupom. Sistem uporabnika vpraša za naslov dostave in naslov plačila, ponudi pa tudi možnost spremembe naslova za dostavo in plačilo. S klikom na gumb »Na blagajno«, sistem uporabnika vodi do naslednjega koraka »Dostava«, kjer ponudi na izbiro 2 možnosti:

 

 •          Osebni prevzem, ki je brezplačen
 •          Dostava preko paketne dostave, ki jo zagotavlja Pošta Slovenije, po ceniku objavljenem na naši spletni strani, pod rubriko »Dostava«

 

Na tem koraku je za nadaljevanje nakupa potrebno prebrati tudi »Splošne pogoje poslovanja« in v kolikor jih uporabnik sprejme, mora odkljukati kvadratek, da soglaša s splošnimi pogoji poslovanja. 

 

S klikom na gumb »Na blagajno« sistem uporabnika vodi do naslednjega in zadnjega koraka, kjer izbere način plačila:

 

 •          Nakazilo preko bančnega računa
 •          Plačilo po povzetju – blago plačate ob prejemu naročila
 •          Plačilo s kreditno / debetno kartico

 

Po plačilu in oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Na tem koraku ima kupec možnost preklicati naročilo v roku 1 (ene) ure.

 

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave, pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila, ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

 

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

 

   3. Načini plačila, cene in akcijske ponudbe

 

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 

 •          z gotovino ob osebnem prevzemu pri katerem velja spletna cena,
 •          z nakazilom na račun SI56 0400 0027 7609 285 (po dani ponudbi oziroma predračunu v roku treh dneh) pri katerem velja spletna cena,
 •          s kreditno kartico, pri katerem velja spletna cena spletna cena,
 •          plačilo po povzetju, pri katerem velja spletna cena. Pri pošiljkah z odkupnino (po povzetju) Pošta Slovenije kupcu zaračuna provizijo za odkupnino po veljavnem ceniku Pošte Slovenije (enako, kot za UPN plačilo položnice na pošti).

 

 Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški. 

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).

 

Spletna cena velja za vse člane mojsport.si. Član postane uporabnik z registracijo v spletni trgovini mojsport.si. Cene na spletu so enake cenam v naših poslovalnicah. Vse cene v spletnem centru mojsport.si vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. 

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. 

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

 

Akcijske ponudbe v spletni trgovini mojsport.si so lahko dnevne, tedenske ali mesečne in se oblikujejo v odvisnosti od razpoložljive zaloge in povpraševanja po določenih artiklih. Podjetja oziroma zavezanci za DDV morajo pri naročilu predložiti identifikacijsko številko oziroma davčno številko.

 

   4. Odstop od nakupa in vračilo blaga ter zamenjava blaga

 

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), brez razloga vrnete. Zadošča, da nas najkasneje v 15 dneh obvestite na e-mail naslov info@mojsport.si ali na PODIUM d.o.o., Litostrojska 44f, 1000 Ljubljana, Slovenija o odstopu od pogodbe, blago pa nam lahko vrnete še v nadaljnjih 30 dneh.

Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov ter zamenjava blaga je na voljo TUKAJ.

 

Naslov za vračilo blaga prodajalcu je: PODIUM d.o.o., Litostrojska 44f, 1000 Ljubljana, Slovenija.

 

Blago morate vrniti nepoškodovano, neuporabljeno in v nespremenjeni količini. Možnost vračila ne velja za že uporabljene artikle, ki niso več originalno zapakirani. Blago mora biti obvezno vrnjeno v originalni embalaži. Morebitne stroške vračila krije kupec.

 

Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 30 dneh po prejemu obvestila o vračilu blaga oz. po prejemu vrnjenega blaga. V PODIUM d.o.o. omogočamo tudi zamenjavo artikla.

 

Če je prišlo do poškodbe blaga med prevozom (zunanjost pošiljke), potem TAKOJ reklamirajte pošiljko kurirju. Kurir bo na licu mesta sestavil reklamacijski zapisnik o poškodbi pošiljke. V primeru skritih poškodb pošiljke pa je prejemnik dolžan pisno obvestiti dostavno službo v reklamacijskem roku 7 dni, šteto od dneva prejema pošiljke dalje s pogojem, da predhodno z nami skupno ugotovimo, da je poškodba po našem mnenju nastala izključno v času, ko je bila pošiljka v posesti dostave.

 

   5. Politika zasebnosti

 

Osebni podatki vseh naših obiskovalcev oz. uporabnikov naše spletne strani, so področje, ki mu posvečamo ogromno pozornosti. V skladu z zakonodajo in normami poskrbimo, da vse standard dosegamo, in s tem zagotovimo varno brskanje po spletni strani.

 

Upravitelj spletne trgovine mojsport.si, PODIUM d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

 

Za potrebe poslovanja PODIUM zbira naslednje uporabnikove podatke:

 

 •          ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime), kontaktno telefonsko številko, geslo v šifrirani obliki, ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu PODIUM.

 

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki na naši spletni strani, ne odgovarjamo.

 

Zaradi zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi uporabnikovi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do našega spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen tako imenovani sejni piškot za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko PODIUM med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki ki se uporabi za prepoznavo uporabnika ob naslednjem obisku, piškotki sistema Google Analytics, piškotki Facebook-a, ki se uporabljajo za boljšo uporabniško izkušnjo na družbenih medijih itd.

 

Omenjeni podatki, se na strežniku PODIUMA shranjujejo trajno, z izjemo piškotkov. Za čas trajanja obiska spletne strani, se shranjujejo sejni piškotki, medtem ko se trajni piškotki shranijo na računalnik uporabnika.

 

Upravitelj PODIUMA lahko v anonimizirani obliki te piškotke/podatke uporabi za boljšo uporabniško izkušnjo, različne promocijske akcije,… 

 

PODIUM zbira osebne podatke z naslednjimi nameni:

 

 •          reševanje reklamacij, pošiljanje e-novic, izboljšanje funkcionalnosti storitev na spletni strani, raziskavo in analizo trga, boljše uporabniške izkušnje in oglaševanje preko družbenih medijev.

 

PODIUM bo za potrebe dostave, dostavni službi zaupal le uporabnikov naslov za dostavo in kontaktno številko ter e-mail.

 

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam:

 

Nekatere podatke, ki jih PODIUM zbira in obdeluje lahko skladno z namenom obdelave posreduje tretjim osebam:

 

 •          Zunanji pogodbeni agenciji, ki za PODIUM izvaja spletni marketing in digitalno oglaševanje. Agencija deluje strogo v imenu in po navodilih ter budnim nadzorom odgovornih pri PODIUMU. Izvajajo Google oglaševanje, Facebook oglaševanje, re-marketing ter Instagram oglaševanje.

 

  6. Piškotki

 

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

 

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Več si lahko preberite tukaj.

 

Pravice uporabnika: 

 

Uporabnik ima v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov naslednje pravice:

 

 •          Pravico do izbrisa podatkov, pravico do omejevanja obdelave podatkov, pravico do dostopa podatkov, pravico do popravka, pravico do prenosa podatkov in pravico do ugovora. 

 

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki lahko kadarkoli z zahtevkom na: info@mojsport.si uveljavlja zgornje pravice. PODIUM bo zahtevi ugodil v roku 8 delovnih dni od prejema zahtevka.

 

Osebe, mlajše od 16 let:

 

Osebe mlajše od 16 let, lahko svoje podatke preko spletne strani posredujejo le z dovoljenjem staršev, rejnikov ali skrbnikov.

 

    7. Varovanje osebnih podatkov

 

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. 

 

     8. Oglaševanje

 

Objave ponudnika predstavljajo prikaz osnovnih pogojev nakupa, razen če je izrecno določeno drugače v objavi.

 

PODIUM d.o.o. jamči za karakteristike blaga, ki so kot take navedene na spletnem mestu mojsport.si. Zaradi tehničnih lastnosti izdelkov, so možna malenkostna odstopanja od dejanskega videza izdelka.

 

V namene oglaševanja uporablja mojsport.si tudi storitev Google Adw Remarketing. To je storitev podjetja Google za uporabo remarketinga in vedenjsko ciljnega oglaševanja. Storitev uporabljamo z namenom oglaševanja na Google Search and Display omrežju za stranke, ki so že obiskale spletno stran mojsport.si. S te storitve se lahko odjavite v Google’s Ads nastavitvah, ki se nahajajo v vašem Google profilu.

 

Že uporabljeni izdelki ali razstavni eksponati, ki se prodajajo v okviru mojsport.si, so kot taki tudi označeni, vključno z morebitnim popustom iz tega naslova. S podajo naročila kupec potrjuje, da je bil z navedenimi lastnostmi blaga seznanjen in to tudi sprejema. V takih primerih ponudnik ne jamči dostave v originalni embalaži, pač pa v primerni embalaži.

 

Kupec se strinja, da ga ponudnik preko elektronske pošte in/ali SMS sporočil občasno lahko obvešča o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova in telefonske številke kupca ne bo posredoval tretji osebi, razen partnerski oglaševalski agenciji, ki pa pridobljenih podatkov ne bo predelovala ali posredovala nikamor drugam, in jih bo uporabljala samo za namene oglaševanja. Oglaševalska agencija deluje v skladu s pogoji poslovanja podjetja PODIUM d.o.o. Kupec se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja e-novic ali SMS sporočil.

 

   9.     Dostava

 

Za vsa naročila in dostavo skrbi PODIUM d.o.o., Litostrojska 44f, 1000 Ljubljana, Slovenija po ceniku objavljenem na naši spletni strani, pod rubriko »Dostava«.

 

   10.    Pritožbe

 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@mojsport.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. 

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi PODIUM, trgovina in storitve, d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Skladno z uredbo (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES. PODIUM, trgovina in storitve, d.o.o. objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL.

 

   11.    Naziv podjetja

PODIUM d.o.o.
Litostrojska 44F
1000 Ljubljana
Slovenija

Družba je vpisana v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, reg. št. vložka: 2014/55942, Osnovni kapital: 7.500,00€
Ident. št. za DDV: SI36583553
Matična številka: 6747698000 

TR/IBAN: SI56 0400 0027 7609 285
pri NOVA KBM d.d., Ulica Vita Kraigherja 4, 2000 Ljubljana, Slovenija
SWIFT: KBMASI2X

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

 

PODIUM d.o.o.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?